Frequently Asked Questions

Wat is het verschil tussen een 12Ah en een 20Ah accu?


Je kunt een accu vergelijken met de benzinetank van een auto. Hoe groter de inhoud, hoe verder u kunt rijden. Om de verschillende batterijen met elkaar te kunnen vergelijken, moet je naar de Wh-waarde kijken. Wh staat voor Watt per uur. Het aantal Wh (Watturen) dat u berekent met de formule Wh = Ah x V, dus het aantal Ampere (= capaciteit) maal het aantal Volt (de ontlaadspanning).
Hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe langer de batterij mee gaat, hoe verder u kunt rijden.
Hoe lang moet een accu opladen?


Met een oplader van 2 Ampère duurt het opladen van een volledig leeggelopen accu van 12Ah maximaal 6 uur tot de accu volledig opgeladen is In de praktijk kan je stellen dat je na 4 uur een zo goed als volle accu hebt. De oplader is voorzien van een beveiliging zodat de accu tijdens het laadproces niet kan worden overbelast.
De laadstatus wordt aangegeven door een LED.
Rood betekent bezig laden. De accu is vol met groen.
U kunt ook een snellader gebruiken (tot 6 Amp). Deze zullen binnenkort beschikbaar zijn.
Wat is het bereik van mijn e-scooter?


Het aantal kilometers dat kan worden afgelegd met een volle accu is sterk afhankelijk van:

  • de weersomstandigheden (windsnelheid, temperatuur, helling)
  • het soort wegdek
  • het gewicht van de rijder(s)
Je kan 30 km tot 45 km rijden met een 12Ah-accu. Met een 20Ah-accu is het bereik 60 km tot 75 km. Er zijn batterijen beschikbaar voor montage in de ruimte onder de voetsteun, eveneens in 12Ah en 20Ah. Op deze manier wordt het bereik van de e-scooter aanzienlijk vergroot. Plaats je een batterij van 20Ah onder het zadel en nog een batterij van 20Ah onder de voetsteun, dan kan je meer dan 100km ver rijden!
Kan ik meerdere batterijen gebruiken?


Ja, er kunnen in totaal twee batterijen aangesloten worden. - onder de voeten - onder het zadel. Ja kan dus meer dan 100km afleggen als je 2 batterijen van 20Ah aansluit.

20190123.jpg
20190205_3.jpg